Thursday, July 31, 2014

ロリータ [Rorīta]

こんにちは [Kon'nichiwa],

Ik wilde het vandaag over de Lolita kleren hebben. Ik zie steeds meer mensen daarin lopen. Het is niet iets wat ik graag zou dragen, maar ik vind het wel leuk om andere mensen erin te zien lopen. Het is niet helemaal duidelijk waar het vandaan komt, maar dit is iets wat dus het meest bekend is. Het is een beetje begonnen in 1970 toen Japanse rockbands hun eigen stijl wilden hebben. Het was toen nog de Victoriaanse tijd en daar inspireerde ze hun kleding op. De fans begonnen meteen met de stijl te kopiëren. Het verspreidde langzaam door Japan. Ook mensen buiten Japan begonnen de kleren te dragen. In Japan worden tieners nogal gauw volwassen. Lolita is niet bepaald iets wat volwassenen dragen dus de tieners gingen Lolita dragen, zodat ze nog jong bleven en niet volwassen hoefden te worden. De bekendste merken zijn, moi meme moitie, angelic pretty, alice and the pirates, baby the stars shine bright , innocent world metamorphose en Juliette et justine.


Er zijn echt heel erg veel Lolita stijlen. De bekendste is Sweet Lolita. Dit zijn in ieder geval de stijlen die ik heb kunnen vinden:

- Sweet Lolita:


Sweet Lolita is vooral gebaseerd op schattig, kinderlijk en zoetigheid. De kleuren bestaan ook vooral uit zoete pastelkleurtjes. De meest gebruikte kleur is och wel roze.

- Cothic Lolita
Gothic Lolita is een stijl gecombineerd met Lolita en gothic stijlen. Dus schattig en Gothic bij elkaar. Deze stijl is bekender geworden na 1990. Het zijn vooral donkere kleren en donkere make-up. Zwartere jurkjes, rode lippenstift en zwarte eyeliner. Ik vind deze stijl best wel heavy, maar zie veel mensen vooral hierin lopen.

- Classic Lolita:
Classic Lolita is een stijl tussen Cothic Lolita en Sweet Lolita. Dus net nier zo heavy, maar dus ook niet zo schattig als in Sweet lolita. Ook hier zie ik veel mensen in lopen.

- Punk Lolita:

Dit zijn 2 stijlen bij elkaar. Punk en Lolita. Dit ziet er een beetje uit als de kleren die rockbands aanhebben, maar dan gecombineerd met lolita.

- Guro Lolita
Guro Lolita is een stijl waar nep-bloed en bandages worden bij betrokken. Ze dragen vaak wit om het nep-bloed beter uit te laten komen.

- Princess Lolita:
Dit is een Lolita stijl die er best wel laat is bijgekomen. Hij komt uit 2000. Dit is een Lolita stijl gecombineerd met een princessen look. Je ziet ze ook wel eens met die tiara's lopen.



- Wa Lolita
Wa Lolita is de Japanse kledingstijl gecombineerd met de Lolita stijl. Dus dan heb je van die Jurkjes die een beetje op een Kimono lijken.

- Sailor Lolita
Sailor Lolita is een beetje gecombineers met het matrozen outfit. Dus dezelfe kleuren en hoedjes.

- Country Lolita
Country Lolita is ongeveer hetzelfde als Sweet Lolita, maar er zitten toch net een paar andere dingen in. 

- Casual Lolita
 Casual Lolita lijkt wat meer op de normale kleren. Dus is niet zo heel erg ovedreven zoals Sweet Lolita en Gothic Lolita

- Kodona
Kodona Loltia is een best aparte stijl. Dit is iets meer voor de jongens. Geen jurkjes, maar broeken en shirts. Toch dragen beide geslachten deze Lolita stijl.

- Shiro en Kuro Lolita:
Shiro Lolita is een contrast van Kuro Lolita. Shiro Lolita is een witte stijl en Kuro Lolita juist zwart. Je kunt ze bij veel stijlen ordenen

Klopt er iets niet of ben ik wat vergeten, laat het me weten :)


No comments:

Post a Comment